Tässä vianetsintäohje jälkihehkutuksella varustettuihin autoihin.

Hehkureleen hehkutusvirta tulee releen nastaan 30. Hehkureleen muut nastat ovat kiinni liittimessä seuraavasti:
T = 6 lämpöanturi
31 = 4 maadoitus
50 = 2 startin heräte / virtalukolle. Tähän pitää tulla jännite kun auto starttaa
15 = 1 hehkutuksen heräte / virtalukolle. Tähän pitää tulla jännite kun auto hehkuttaa
LA = 3 merkkivalolle
sekä hehkuja varten G1 - G6 toisen liittimen nastoissa 1-6.

1. Hehkun merkivalo ei syty, mutta auto käynnistyy helposti.
- Merkkivalo voi olla rikki tai johdotus poikki. Kytketään 12 volttia liittimen nastaan 3 esim. liittimestä 1 (virta päällä) ja katsotaan, syttyykö valo. Vaihdetaan merkkivalo tai korjataan liitin X26/nasta 11 tai johdotus.

2. Hehkun merkkivalo palaa koko ajan.
- Rele on jumissa ja vaihdettava.

3. Merkkivalo ei pala eikä auto käynnisty.
- Virta päälle ja mitataan jännite liittimen nastojen välillä 1 ja 4. Jos ei ole 12 V, niin joko 12 V ei tule nastaan 1 tai nastan 4 maadoitus on irti. Jos ei tule 12 V, niin tarkistetaan sulake 7 (w124: 7, w140: 9, w201: S-liitin musta/punainen). Maadoitus tarkistetaan ohmimittarilla (alle 1 ohmi).
- Mitataan nastasta 30, onko 12V. Jos ei, niin johto on poikki.

4. Hehkun valo ei syty tai syttyy ajon aikana minuutiksi. Moottori käynnistyy huonosti.
- Mitataan pihtivirtamittarilla koko hehkuvirta. Pihti kytketään kaikkien johtojen ympärille yhtöaikaa. Käännetään virta pois ja sitten päälle. Virran tulee olla yli 60 A (6 sylinteriä) tai yli 50 A (5 sylinteriä).
- Kytketään ohmimittari hehkuille menevään liittimeen ja mitataan kunkin hehkun (ja samalla sen johdon) vastus maata vasten. Mittarin toinen pää kytketään siis auton runkoon. Vastus pitää olla alle 1 ohmin. Hehkutulppa vaihdetaan tai johto korjataan, jos vastus on yli 1 ohmia.
- Huom. Jos johto on oikosulussa maihin, niin mittari näyttää tasan nolla ohmia. Tätä voi olla vaikea erottaa ehjästä johdosta, jos mittari on huono. Tarvitaessa irrotetaan johto tulpasta ja mitataan pelkkää johtoa maata vasten. Jos tulos on edelleen nolla ohmia, johto on oikosulussa maihin.

5. Hehkutusaika liian lyhyt tai liian pitkä.
- Mitataan lämpötilaanturi ja vaihdetaan tarvittaessa. Vastus ja jännite riippuu lämpötilasta ja on 20 asteessa 2,5 kOhm (3,85 V) ja 80 asteessa 327 Ohmia (1,5 V). Mittaus tehdään nastojen ilmeisesti 4 ja 6 välillä (tietysti siitä ekasta liittimestä).