Lasikuituhommia

Tuli tarve asentaa GSM-autosarjan näyttö autoon ja luonteva paikka tuntui olevan taustapeilin juuressa. Samaiseen paikkaan tulee myöhemmin myös ahtopainemittari sekä kytkin yms. sälää mikäli tarvetta ilmenee. Alkuperäisessä muovisessa toteutuksessa peilinjuuresta löytyy lämmityslaitteen kello. Eipä ole tuota lasikuitua aiemmin tullut taivuteltua, mutta tässäpä oiva harjoittelukohde.

Mitä tarvitaan:
- Lasikuitumattoa
- Polyesterilla laminoidaan kuitumatto
- Gelcoat on eräänlainen lasikuidun pinnoite
- Kovetinta polyesterille ja gelcoatille
- Muottivahaa
- Muottikipsiä - Asetonia
Tässä näkyy alkuperäinen muoviosa, josta siis tehdään muottikipsin avulla muotti. Itse käytin vanhaa 4 litran muovikanisterin puolikasta.
Sotkuista puuhaa, muottikipsi kovettuu todella nopeasti, muutamassa minuutissa, joten tässä ei kannata ihmetellä turhia. Kipsin kuivuttua paikkailin joitain ilmakuplia ja muita virheitä.
Jälkikäteen ajatellen muotin käsittely gelcoatilla ei ehkö ole oikea tapa mutta niinpä tuli tehtyä. Gelcoat on vaikea saada sileäksi, joten hiontahommia riittää tuon jälkeen. Gelcoatilla pitäisi siis saada kestävä ja liukas pinta muottiin. Ehkäpä pelkällä muottivahalla pärjää, varsinkin kun/jos tarvitsee tehdä vain muutama kappale.
Ohitetaan muutama ikävä hiontavälivaihe, ja tässä puolivalmiste. Gelcoatilla voi siis pinnoittaa tuota kappaletta ja vesihionta viimeistelee kappaleen maalauskelpoiseksi.
Maalausta, aluksi kokeilin harmaata väriä
Lopulliseksi väriksi tuli kuitenkin musta...