Oviverhoilu, oven johdotukset (23.2.2014)

Mikäli keskuslukko temppuilee eli lukko menee päälle mutta aukeaa heti perään tai sähköikkunat eivät avaudu tai sulkeudu on ovelle menevä johtonippu todennäköisesti vaurioitunut.

Vika löytyy luultavasti haitarikumin sisältä, jossa ohuita johtimia on katekeillut. Kojelaudan alta löytyy ainakin lukoille ja ikkunoille menevät liittimet, joista voi toiminnan ja jännitteet tarkistaa ja samalla vapauttaa johdoille liikkumatilaa. Oviverhoilu kannattaa myös purkaa poit tieltä ja vapauttaa niput siten, että saa vedettyä johdot kunnolla esille oven välistä juottamista vaten.

Kytkinpaneeli irtoaa kuvan mukaisesti nostamalla toisesta reunasta
Ovikahvan yläruuvi
Avauskahvan suojakevys irtoaa vetämällä taaksepäin
Avauskahvan ruuvi
Lopulta voi irroittaa ovikahvan alaruuvin.
Tämän jälkeen paneelin etu- ja takareunassa on kaksi ruuvia joilla paneeli on kiinni sekä alhaalla ja alaosan sivuilla muovinastoja, jotka voi vääntää varovasti auki verhoiluraudalla paneelin ja oven välistä. Lukolta tulee neljä johdinta, joilla paitsi ohjataan lukkoa mutta myös tunnistetaan lukon asento. Ikkunakytkimelle tulee kaksi johdinta, joissa näkyy 12V jännite, jonka kytki vuorollaa maadoittaa, jolloin ikkuna sulkeutuu tai avautuu.

Huomaathan että keskuslukon toiminnan kannalta myös valoa ohjaavien kytkimien tulee olla kunnossa sekä sivuoven liitosnastojen johtaa sähköä. Tarvittaessa puhdistus teräsvillalla.

Kuvassa juotetaan katkenneita ikkunan johtimia. Suojaus kutistesukalla ja jätetään haitarikumin sisälle reilusti liikkumatilaa.