Projekti: Pikku rempat

Kootaan tähän sivulle sellaiset pikkurempat mitä tulee tehtyä, niin toivottvasti aloittamisen kynnys laskee lukijalta.

Projekti: Pikku rempat

Raitisilmatuuletin, moottori ei toimi

Mikäli raitisilmatuulettimen moottori alkaa oireilemaan siten, että moottori käynnistyy milloin muistaa ja vika esiintyy kaikilla moottorin nopeusasennoilla todennäköisesti moottorin hiilet on loppu. Minulla tätä oiretta alkoi olemaan ~200 tkm kohdalla ja lopulta 220 kohdalla moottori ei enää ollenkaan toiminut.

Moottori löytyy kojelaudan sisältä, kuljettajan vasemmalta puolelta. Aluksi tiputetaan kaikki piuhat sieltä alas, jolloin pitäisi näkyä kolme ruuvia, jotka kannattelevat moottoria. Irroitusta hieman haittaa jonkinlainen pelti ja sen sisällä oleva styroxi, pellin voi kuitenkin sturoxon irroittamisen jälkeen vääntää sivuun. Lienee jonkin lisävarusteen kiinnityspaikka.

Konehuoneen puolelta katsottuna moottorin ropelli näkyy tuolla

Kyllä se sieltä mahtuu tulemaan, liitin irti ja moottori on kädessä.

Hiilet esiin ja vika onkin selviö. Hiilen vaihtamisessa tarvitset juottimen.

Kollektori on paskainen hiilipölystä.

Kollektori siistitään kuvan apuvälineellä, eli hiilien kokoinen puutikku, johon teipataan liuska hienoa vesihiomapaperia, ja vaikka crc:n avulla tuolla 'sorvataan' kollektorin pinta puhtaaksi. Lopuksi liuotinta tai sitä crc:tä ja paineilmalla kaikki paska pois. Öljyä sinne ei kuulu laittaa :-)

Katsotaan mistä uudet hiilet löytyvät...


Mittariston diginäytöt tai muita merkkivaloja pimeänä

Mittaristo on täysin sähköisesti ohjattu, sinne ei tule mitään nopeusmittarin vaijeria. Mittaristo on jopa todella helppo irroittaa, kaksi ruuvia irti ja mittaristo mahtuu kääntymään esiin.

Mittariston takaa löytyy kohtuu paljon tyhjää tilaa, joten sinne voi vaikka sijoittaa jotain elektroniikkaa. Diginäytöt on tyypillisesti pimentyneet, koska niitä taustalta valaiseva polttimo on palanut. Polttimo on helppo vaihtaa, mutta sopivan löytyminen voi olla vaikeampaa.

Taas toimii matkamittari, lainasin polttimon jostain vähemmän tärkeästä varoitusvalosta, ja huomenna polttimokauppaan...


Lisälämmitin, eber, ei toimi

Talvella oli pakkasta yli 20 astetta ja laitoin lämmittimen aamulla päälle, polttoaine pumppu käynnistyi äänestä päätellen, lämmitinkin taisi käynnistyä mutta sitten se pimeni, eikä ole sen koommin käynnistynyt. Vika on työn alla.

Tyyppikilpi

Polttoainepumppu ?

Sähkökytkennät...